След колко време пораства присадената коса ?

По отношение на присаждането на коса има погрешно схващане, че ще имате веднага коса след процедурата. Поради различни причини, това не е възможно и може да отнеме цяла година, дори и по-дълго за появата на крайни резултати от присаждане на коса.

Присаждане на коса е безопасна и ефективна процедура, но също така е и един дългосрочен процес.

Разбирането на това как расте присадената коса ще ви помогне да имате реалистични очаквания. В повечето случаи растежа на трансплантираната коса е бавен и поникналите косми са тънки и къси. След известен период от време растежа на косата започва постепенно, като това ще се забележи и този растеж ще продължи да се подобрява и продължава до 1 година и след това. Точно колко време е необходимо на присадената коса да порастне е индивидуално при всеки и зависи от различни фактори, включително и от здравословното състояние.

Няколко седмици след операцията за присаждане на коса, се очаква присадените косми да започнат да падат. Това е нормално и се случва след всяка процедура по присаждане на коса. Обикновено след третият месец косата ще започне да расте, но неравномерно. Новата коса най-вероятно ще бъде тънка, но с течение на времето ще се сгъсти.

 

След около 6 месеца след операцията, ще забележите, че имате повече коса, с по-дълги и по-дебели косми. Между шестият месец и 1 година ще се види най-значителната разлика от преди присаждането на коса. След като измине една година от процедурата ще видите крайният резултат. Възможно е, въпреки това да се видят  подобрения, дори и след повече от една година.

 

Новоприсадената коса ще изглежда като останалата ви коса и може да се третира точно както нормалната ви коса, може да се боядисва, подстригва и оформя във всякакъв вид прически.

С присаждане на коса може да се подобри цялостния вид на човека, но също така трябва да вземете предвид, че процеса е дълъг и трябва да бъдете търпеливи и да имате вяра.

Tags

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.