Рискове при присаждане на коса

Рискове при присаждане на коса
Рискове при присаждане на коса

Обмисляте ли присаждане на коса?!

Явно имате въпроси, на които искате да знаете отговорите.
Един от въпросите, който ви интересува сигурно е дали има рискове, белези след операцията присаждане на коса ?

Изборът на правилното присаждане на коса е по-лесно, отколкото да се направи.

Кой ще ви прави операцията ?

Рискове при присаждане на коса
Рискове при присаждане на коса

Вижте квалификацията на доктора, при който сте се решили да се оперирате. Препоръчително е да има дългогодишен опит. Процедурата включва разнообразни умения и прецизност, а лекарите и екипите трябва да са добре обучени в техниките за присаждане на коса, за да осигурят най-добри резултати.

Уверете се, че лекаря е сертифициран от асоциациите за присаждане и възстановяване на коса, защото трябва да отговаря на необходимите професионални критерии и умения.
Не трябва да се забравя, че клиниките правят бизнес с присаждане на коса. В резултат някои ще се опитат да ви убедят, че присаждането на коса е перфектното решение за вашият случай, при условие, че сте с висока степен на оплешивяване,
и се предлагат техники като присаждане от други части на тялото ( брада, крака, гърди).

Друга тактика е разделяне на процедурата на няколко сесии, особено ако не можете да си позволите да плащате цялата сума за присаждането наведнъж. Ще ви се предложи да се присаждат по-малко присадки ня няколко пъти, отколкото действително е необходимо. Проучете сайта на клиниката, лекаря, преди да предприемете операцията, разучете за лекаря, за неговия екип, техниките, които използват. В противен случай може да се свържете с хора, които нямат квалификация или опит.
Всеки може да отвори клиника за присаждане на косата и да предлага и извършва тази процедурата – но това може да бъде опасно и носи рискове. Това, което може да направите е да се доверите на сертифицирани, опитни лекари с екипи, които извършват присаждане на коса.

Присаждане на коса е вид операция, може да има разрязване. ( метода Стрип или ФУТ), затова може да има белези,
използват се хирургични инструменти.
Рискове при присаждане на косаВъпреки това нивото на белези след процедурата се определя, и зависи от използваната техника. Най- щадящ метод е метода ФУЕ, когато е прилаган от добри и опитни специалисти.
Каква е разликата между двата основни метода за трансплантация
FUT и FUE.

FUT

Когато доктора извършва операция, използвайки FUT, той ще отреже част от скалпа в тилната част (обикновено лента с размери около 30 см).
По този начин се осигуряват присадки с необходимият брой, които се прилагат в зоните на оплешивяване.

Една присадка е фоликулярна единица и съдържа 1 до 4 фоликула. Разрязането се извършва от ухо до ухо и е толкова голямо, че е нужно да се зашие след това.
Не е възможно да се отстрани белега от тази рана.

FUE

При FUE процеса е напълно различен.
Присадките от донорската зона се отстраняват директно от скалпа по еденично, като се използват много финни инструменти. Раните, които се образуват са много малки от тези и са разпределени в окципиталната част на скалпа.
Няма видими белези, толкова са дискретни и незабележими, дори е достатъчна и къса прическа. Именно за това водещ избор за техника за присаждане на коса си остава FUE.

Как се извършва самото присаждане ?

Съществена разлика при трансплантирането на фоликулите между методите FUE и FUT няма. И в двата случая след като се направят малки разрезчета в плешивите части, готовите присадки се имплантират.
Количеството на разрезчета зависи от броят присадки, които ще се поставят в скалпа, това количество може да бъде от 1000 до 4000. Присадките се поддържат колкото е възможно по-финно.
Инфекции могат да се случат в редки случаи, което може да наруши процеса на лечение. Ситуацията може да се избегне, при навременни мерки и операция извършена с участие на лекар специалист и квалифициран екип, в стрилни условия 

според всички изисквания.

Косменният фоликул след като се трансплантира, ако изникне инфекция може да бъде излекуван, като се елиминира риска от отхвърляне. След като процесът на лечение започне, струпеи се образуват върху раните, които може лесно да бъдат измити.
След операцията единствените остатъчни следи може да бъдат малки бели точки по скалпа, които са почти невидими.

Няколко седмици след присаждането присадената коса може да опада, но това е напълно нормално, причината е шока от операцията и фоликули се нуждаят от време 

за адаптация към новото място. След приключване на този период, който е преходен, новата коса ще нарастне.

Ако говорите с доволни пациенти, това може да улесни още повече взимането на решение за присаждане на коса и изясняване на съмнения, ако сте имали такива.
Ако ви се откаже или не може да ви се предоставят доказателства от клиниката, доктора за предишна работа, това показва, че клиниката/ доктора са ненадеждни.

Рискове при присаждане на коса

Поискайте снимки и / или видеоклипове от други пациенти на клиниката, минали през тази процедура. Всяка реномирана клиника има архив от такива материали.

Както може да видите техниката FUE е най-подходяща, щадяща и предпочитана, заради своите характеристики. На толкова много хора се помага вече да възвърнат косата си и да се радват на постоянните, дискретни резултати, които се постигат с Fue техниката.
Добрите, доказали се и най- използвани методи създават напълно естествени и убедителни резултати, смесват се с останалата част от косата.

Най-добрият начин да намерите правилния лекар с екип и клиника за присаждане на коса е да направите проучвания, съобразени с горе изброените съвети. Трябва да се уверите, че това е настина каквото искате и желаете, като вземете в предвид условията и предложенията които ви се предоставят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.