Продукти за растеж на коса и присаждане на коса

Продукти за растеж на коса и присаждане на коса

Страдате ли от оредяване на косата или вече имате плешиви петна?! Чудите се какво ли вече да предприемете?!

Медицинските компании преглагат какви ли не продукти, които са с чудодейно действие. Нека да разберем наистина има ли продукти с ефект.

Дали средства като миноксидил, е отговор на всичките проблеми или средствата като витамини са естествено натурални за растеж на косата? По какъв начин тези продукти се сравняват с процедурите за косопад като присаждане на коса

Продукти за растеж на косата

Най- вероятно сте чели в интернет за какви ли продукти, но сте разбрали, че магическо хапче не съществува.
Ако спирането на косопада при мъжете беше толкова просто, нямаше да има толкова много мъже с проблеми със загубата на коса.
Увеличеният прием на витамини или използването на различни продукти за лечение на проблема с плешивостта, може да подсилят косата, но няма доказателства, че чрез тях напълно ще се справите с оплешивяването.

Известни продукти за лечение на косопад са миноксидил, прокапил и финастерид, които се предписват от лекар.
Когато се използват заедно се смята, че загубата на коса намалява и се предотвратява бъдещата такава при лека форма на косопад.

Финастерид показва ефективност в клинични проучвания за регенериране на косата при мъжете.
За тези, които имат значителен косопад или търсят не временно, а по-постоянно решение, процедурите за възстановяване на косата като присаждане на собствена коса може да бъде по-доброто решение в зависимост от нуждите и желанията, които имате.

Съществуват и шапоани против косопад, но колко ефективни са няма точна информация.

Други възможности против косопад както при мъжете, така и при жените са терапии, като плазмената терапия.

Процедура за възстановяване на косата – присаждане на коса

Процедурата за присаждане на коса, за разлика от продуктите за косопад, не се стреми да реши или да насочи основните причини за загуба на коса. Операцията се извършва чрез преместване на собствената здрава донорска коса от задната и страничната част на скалпа и се трансплантират в плешивите места. Ако се направи от квалифициран лекар с опит във възстановяването на коса резултатите са естествено изглеждаща коса. FUE и FUT са двата основни метода за възстановяване на косата, като Fue е най- предпочитан и последен метод.

Основните цели на продуктите са да спрат донякъде падането на косата и са като вид превенция.
За най-добри резултати, вие ще искате да започне лечение при появяването на косопад. Процедурата присаждане на коса може да възстанови загубената коса чрез събиране и присаждането на здрава коса от едно място на скалпа, до друго място където липсва коса.
Продуктите, терапиите и операцията са различни решения с различни ефекти при лечение на косопад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.