Присаждане на коса цени

Има много отговори на въпроса : Колко струва присаждане на коса?

Това не е черно-бял сценарий. Реалността е, че има много фактори, които влияят на Присаждане на коса цени.

Важно е да се запомни, че Присаждане на коса не е задължителна операция – това е личен избор.

Присаждане на коса цени, зависи от това къде ще бъде извършена операцията (България, Турция, САЩ, Европа, Азия), клиниката, техниката, броят на присадките, от степента на загуба на коса. Средната цена се влияе от вида на процедурата,  независимо дали това е FUE или FUT (Strip).

Зоната, откъдето ще се взима коса трябва да се проучи, за да се определи количеството и  качеството на косата, която може да бъде излечена. Наличието на донорска коса и степента на загуба на коса ще помогне да се установи броя на сеансите. Може да имате нужда от един или няколко сеанса за трансплантация на коса.

На повчето места цената на присаждане на коса е за 1 графт/присадка. На други места цената се определя от броя  присадки.

В България обявените цени са за 1 графт, който средно струва (2-3 евро.)

1 графт (присадка ) включва от 1 до 4 косъма

В Турция зависи от това дали клиниката е лицензирана или тип техническа и нелегална, доктор провежда ли присаждането на коса, или само е доктор за консултации или за контрол на операции. Неговата репутация и резултати.

избягвайте множеството примамливи оферти с много ниски цени от т.нар. технически клиники, които работят нелегално, операциите се провеждат от лица без медицинско образование с повърхностни знания и опит, които не са лекари

Най- предпочитаният вариант е докторска клиника , с доктор който извършва и участва в операцията, с доказан опит в присаждането на коса , с добри резултати, приемлива и достъпна цена.

В Турция докторски клиники цени са за един графт (1-3 евро)

1 графт (присадка ) включва от 1 до 4 косъма

Има на средни цени (от 2000-4000 евро ), на високи цени ( от 5000-10000 евро.

Цената е зависима от броя на графтите, това определя колко ще излезне стойността за цялата процедура. Зависи и от сеансите.
Може някои хора да се нуждаят от по- малко графти, други от повече. За 1 сеанс количеството което може да се трансплантира е към 4000 графти. В някои случаи се използват подвеждащи промотиращи оферти с цена на фоликул, а на на графт.
Все пак ако сте решили в чужбина да се оперирате, трябва да включите разходи за транспорт, хотел и други. Има оферти с посрещане от летището, преводач, трансфериране до клиника и хотел, включени медикаменти.

Някои имат повече опит, отколкото други. Някои имат по-големи екипи; други 1 или 2 човека. Някои са евтини, някои са скъпи. Някои предлагат отстъпки, или специални оферти.

Както се вижда, идеята за операция присаждане на коса е нещо, което трябва да вземете по-сериозно, ако обмисляте да се справите със загубата на коса.

Най-добрият съвет е да разгледате възможните опции. Проучете всичко, което трябва да знаете за клиника, лекар, техника, за присаждане на коса мнения и отзиви.

Присаждане на коса е една инвестиция, която остава за цял живот.

Tags

34 comments

 1. Здравейте на всички. Искам да раскажа за моята операция, която направих в истанбул. Имена на болница не искам да давам, искам само ако някой попадне в ситуация като мен да има едно на ум. Реших да си направя операция като избрах място като се доверих на мнението на познати знаещи турски, не ги виня в крайна сметка хората уж искаха да направят услуга, но нямат информация. Това което искам да кажа не се доверявайте на познати знаещи турски или местни турци ако ви кажат направи си еди къде си операция, добри са, незнам какво си, само защото знаят турски Не означава че имат достатъчно информация в моя случай за присаждането на коса и знаят ли доктор ли извършва операциите или само техници.
  Просто те водят към болница с име но незнаят нищо за това, работят ли добре или не. Разбира се, че искат да помогнат но се получава по лошо. В крайна сметка разбрах, че със здравето си не трябва да си играеш. Информация и мнения е по-добре да се взимат от хора минали през такива операции и зпознати с това.
  Това не е като да ти препоръчат откъде да си купиш дрехи в Истанбул. Внимавайте не се подвеждайте по ниски цени и препоръки на хора нямащи никаква информация за такива операции и за здравето изобщо, защото като мен на доверие ще ви направят операция без да знаете от кой, с риск за здравето, без никакъв доктор наоколо и накрая с плачевен резултат.

 2. Аз съм с присадена коса и искам да кажа, че да си имаш отново коса е невероятно. Радвам се, че се дава възможност е е достъпна вече тази техника, че се реших на това и изобщо не съжалявам. Попаднах на екипа на Turhair и д-р Демир от Истанбул, невроятни специалисти и хора, които ме направих друг човек.
  Успех.

 3. Добре, че вече има избор и може да си го позволим. Аз гледам където има хубави резултати и отзиви там ще отида.

 4. Здравейте на всички
  Прочетох цялата тема и искам да споделя. Намерих една клиника Mynewhair.bg. на някакъв др.Серкан Айгън ( незнам това са негови комисионери или не ). Обадих се за информжия и бях шашната от това което мо каза жената, след като и тук във форума прочетох за това, че трябва да се внимава. Жената по телефона ми казва съвсем открито, че доктора не прави операцията, а само екипи и уж също така имало и други доктори, което не звучеше много сигурно от нейна страна, явно се представят за доктори.
  Когато казах, че това легално ли е тя каза, че няма представа дали е легално или не. Много е странно за тази клиника и не ми вдъхва изобщо доверие.
  Също и тук видях, че пише за др.Серкан Айгън, че не прави операции.
  Държавата ни е като панаир, разни хора без никакви права нелегално дават информация за такава операция и съвсем открито заяввят, че без доктор се прави операция и нямат никакъв страх, адрес също давата. Още веднъж си казвам жалко в каква държава живеем.

 5. С мъжът ми бяхме на консултация в клиниката на др.Серкан Айгън, приличаше повече на касапница отколкото на клиника, едновремено имаше около 10 араби. Той е просто собственик на клиниката и няма никаква връзка с операциите,не ги извършва, работят само техници. Ние въобще не останахме останахме доволни и се отказахме.По далече от такива места

 6. Записах се за присаждане за май месец при Turhair, на промоционална цена 2200 евро, доктор извършвал операциите. Добри отзиви имам за тях, миналата година един приятел беше при тях и остана доволен. И цената е добра. Много се вълнувам , има ли някой друг който да ходи също през май при Turhair ?

 7. Аз и моя приятел също резервирахме за присаждане на коса при Turhair за май, може да се засечем като нищо.

 8. В България няма ли присаждане на коса.Защо само в Турция?

 9. Внимавайте само с фирмата Медикъл Караджъ турс (medikara), пращат в турция за присаждане на коса , казват че доктори извършват операции, но не е така, лъжат пращат те при екипи техници, които правят операциите.

 10. Ами ходим в Турция защото докторите са по добри, резултатите добри и нормални цени. Бях при др.Oya и съм доволен.

 11. Guest Ето списък от форума, хората са написали Къде се извършват операции в Турция без доктор или ако има такъв, той не взима никакво участие в операциите, които се извършват от техници или лица представящи се за доктори:
  Доктори, който правят операции(Докторски клиники – легални)
  1. Dr.Erdogan – ASMED
  2. Dr.Keser – DERMA PLAST
  3. Dr.Demir – TURHAIR
  5. Dr. Civas – CIVAS HAIR TRANSPLANT
  6. Dr.Oztan – Hairline Clinic
  7. Dr.Kaya – MedicalArt
  8. Dr.Doganay – AHD
  9. Dr.Senturk – Dk Hair Klinik

  От долу посочените стой далеч

  В тези клиники и болници в Турция операциите са без доктор или ако има такъв, той не взима никакво участие в операциите, които се извършват от техници или лица представящи се за доктори:
  1. Estepera
  2. Taksim Hair
  3. Rota Hairtransplant center
  4. Dr. SERKAN Aygin clinic
  5. Ethica
  6. Estethica
  7. Medical park hospital
  8. Avrasya hospital
  9. Medicana
  10. Maral Hair clinic
  11. Beyhekim hastanesi -Caglar Korkmaz
  12. Memorial hospital
  13. Hairasya
  14. Bogazici Tip Merkezi
  15. Estehair
  16. Istanbul Hair Center
  17. Istanbul Hair Clinic
  18. Estemylife
  19. Hisar Hastanesi
  20. Damla Tip Merkezi
  21. Estepalace
  22. Avcilar hospital
  23. Gaziosmanpasa hospital
  24. Dora hospital
  25. Estemedica
  26. Royal hairtrans
  27. Cevre Hospital
  28. Florence Nightingale Hospital
  29. Sifa Hastanesi
  30. MD Hair Center
  31. MEGA HAIR TRANS
  32. COSMEDICA – Dr.LEVENT ACAR- Dr.EMRAH CINIK
  33. Acibadem
  34. Liv Hospital
  35.New Age Clinic – Dr.ilker Apaydin – Dr.Ozge Ergun
  36.American Hospital (Koc Healthcare)
  37.Медикъл Караджъ Турс (Medikara)
  38. Clinic Expert
  39.NaturalHair
  40.ESTEWORLD
  41.CLINICANA
  42.Guven Hospital
  43.Asli Tarcan Hair Clinic
  44.CLINIC EXPERT

 12. Аз мога да изкажа впечатления от доктора и екипа на TURHAIR Много са добри, работят както трябва, цените им са приемливи и най- важното получих резултата който исках.

 13. В България и за 1500 евро присаждат, като име не искам да давам. Само ще кажа, че резултатът ми е плашещ, станах жертва, доктора просто се обучаваше върху мен. Не правете тази грешка, цената която трябва да заплатите след това е много висока, освен с външния си вид, така и финансово.

 14. Към Zero: Такава сума 1500 евро ми искаха от клиника на д-р Николай Георгиев, оперирал някакъв доктор, за който няма никъде никакви отзиви, няма никакви резултати пред и след, нищо за работата му. На мен ми се видя доста съмнително, значи съм бил прав. По далеч , не искам да се обучава някой върху главата ми и после цял живот да страдам.

 15. Здравейте. Бих искала да подаря ваучер за такава процедура на мъжа ми. Може ли някой да ме посъветва за някой добър лекар във България ?

  Благодаря предварително.

 16. Добри лекари в България НЯМА като цяло, да не говорим за ПРИСАЖДАНЕ НА КОСА…това е факт, няма какво да се лъжем. Само който се е сблъскал с подобно нещо може да знае. Опит да кажеш нямат, от финансова гледна точка скъпо, от към резултат плачевно. Един здравомислещ и умен човек надали би рискувал да се подложи на такава процедура у нас. Ще съжалявате лично ви го казвам.

 17. А това е една от многото фалшиви клиники в турция Clinicana. Операции извършващи се без доктор, а са сложли само името на един доктор Сонер, който не прави операции.
  Пълни лъжци.

 18. Шефа ми ходи в чужбина за трансплантация, гола глава ходеше, а сега го гледам с поникнали косъмчета

 19. На 28 години съм и имам плешиво петно, от колко графта ще имам нужда и какво ще ми излезне като пари???

  1. Ами как да се каже така колко ще ти излезне, то зависи от лекаря той ще каже от колко фоликули имаш нужда и какво ще струва

 20. Да няма само шефовете да ходят с коси ….
  и аз ще си трансплантирам , пък я ти да видиш : D

 21. С присадена коса съм и съм наистина доволен от ефекта
  Препоръчвам мястото където направих процедурата в Turhair при д-р Demir

 22. Jerho тук няма кой цена да ти каже по описание, разгледай разпитай консултирай се с читав лекар и ще ти каже колко ще ти излезне.

 23. Не вярвайте изобщо на тази клиника на др. Серкан Айгън, който освен да ти нарисува една линия отпред с маркер друго нищо не прави, цялата операция и работа я правят някакви екипи кой знае какви са…кой от къщи дошъл, кой от къде ли незнам, никакъв контрол, направо е за позор, подиграват се с теб. И направил не е един, а сумати сайтове да се рекламира.
  Кой ще ми каже след тази клиника къде да ходя сега да ми поправят косата, на нищо не приличам, и 5000 евро давам , ама няколко доктора отказват ме пипат и да поправят след това което са направили с мен.

 24. Не мога а кажа как е, но със сигурност мога да кажа за една клиника на д- р Николай Георгиев под името plasticsurgery-bg и предлаганото там присаждане на коса. Искат да се покажат, че присаждат евтино като викат от Турция незнайно какви екипи от хора да правят операциите. Искат предаврително поне 1 седмица преди операцията цялата сума да заплатите за гаранция и след това не може да се откажете и сте принудени незнайния нелегален екип от турциия да ви оперира и нищо не може да направите. Това не е клиника и не извършват никакво присаждане на коса, а нелегална организация от български турци, д-р Николай Георгиев и д-р Петър Костов, бъдете внимателни, защото ще ви представят незнайни никому хора за доктори дори. Може да попитаме именно д-р Петър Костов ли ще ви оперира за тези цени и дали се гарантира за това!

  1. Къде се извършват операции в България без доктор или ако има такъв, той не взима никакво участие в операциите, които се извършват от техници/ екипи или лица, които не са доктори, а се представят за доктори:

   1.Д-р Николай Георгиев (plasticsurgery-bg)
   Д-р Петър Костов

   2.Медицински център „Beaute“, гр. Сливен
   Доктори, който извършват операции

   1.Д-р Елза Банковска-Петкова ( DHI Clinic )

   2.Д-р Цветалин Зарев (Клиника Галатея )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.