Присаждане на Коса Резултати

Присаждане на Коса Резултати
Присаждане на Коса Резултати

Ако сте се решили на присаждане на коса сигурно сте любопитни да знаете след колко време може да имате здраво растяща коса. Повечето от хората очакват незабавно удовлетворяващ резултат, но трябва да имате търпение за крайните резултати.

Присаждане на Коса Резултати
Присаждане на Коса Резултати

В някои случаи след присаждане на коса се появяват рани, възпаление, надрасквания причинени от някакви външни инфекции. При такива случаи е възможно растежа да се забави.
След операцията, ако няма някакви странични ефекти, растежа на присадките след около 12 до 16 седмици ще започне, но след десет до осемнадесет месеца ще може да се види пълния растеж. Присадента коса може да расте непрекъснато след дванадесетия месец, няма повод да се безпокоите, защото е нормално присадената коса да расте като естествената коса.
Тъй като не се вижда растежа в първият месец и повечето хора си мислят че нямат резултат, но това което трябва да знаете и трябва да ви е известно, че търпение е нужно, за да расте в течение на времето косата.

Много хора изпитват проблеми с оредяване на косата и развитието на плешиви петна, но проблема е незибежен, тъй като до голяма степен се дължи на генетиката.
Популярна опция за попълване на зонити, в които липсва коса е присаждане на коса чрез извличане на фоликуларни единици или FUE. Метода е алтернатива на традиционния метод и позволява ефективни резултати и бързо възстановяване.

Възстановяване след Fue присаждане на коса

Първи ден

Все още имате превръзка в донорската зона, на следващият ден може да се премахне и да се измие добре главата със специални продукти. Внимание обърнете на това да защитавате добре трансплантираната зона от удари, триене, надраскване.

След 7-10 дни

След операцията трябва да следите всички инструкции, ако имате въпроси по това време свържете се с лекуващия лекар. Донорската зона ще започне да се излекува, новата присадена коса ще започне да се показва. Коричките около присадките ще започнат да падат до 10ят дни и ще може да видите как ще изглеждате с присадената коса.

Първите 2 седмици

След 1-2 седмици не трябва да се виждат страничните ефекти от fue операцията. Не трябва към този момент да имате очаквания по отношение на нов растеж, характерно е по това време косата да започне да пада, като фоликулите ще останат на място и ще доведат до растеж на нова коса по – късно. Изчакайте 3 месеца.

Присаждане на Коса Резултати
Присаждане на Коса Резултати

След 3 месеца

След 3-4 месеца голяма част от хората започват да забелязват новият растеж, но е рано все още, затова не трябва да се чувствате разочаровани, ако косата не изглежда както на вас ви се иска.
С това започва началото на фазата на растеж при някои фоликули. Някои дори може да не забележат нова коса до края на петият месец. По това време не трябва да усещате някаква болка или раздразнение.
С течение на времето новата коса продължава растежа си и ефекта става по-очевиден.

6 месеца след присаждане на коса

През този период много от вас ще забележат значително нарастване на косата, по-видим резултат след fue присаждане на коса.
Косъмчетата в началото ще бъдат по- тънки от нормално, но ще се сгъстяват. Ще може вече присадената коса да подстригвате с машинка.

След 9 месеца

Вече около 80% от присадената коса е нарастнала и ще бъдат много забележими резултатите. Ще може донякъде да добиете представа за крайният ефект.
Растежа ще продължава, докато окончателните резултати са след около 12 месеца. При всеки пациент е различно, при някои има значителен растеж и промяна между 12 и 24 месеца след операцията.

След 1 година

Вече може да видите близките резултати. При някои хора може да продължат да растат нови косми, дори след изминалата 1 година. Ако имате големи зони с липсваща или оредяла коса, може да се нуждаете от втора сесия след тези 12 месеца за трансплантиране и плътност.

 

Както вече се спомена присаждане на коса с fue е ефективно решение за косопад, но от процедурата незабавни резултати не трябва да се очакват.

Процедурата по присаждане на коса не е много проста, отнема от 5-10 часа, може да се извърши в рамките на един ден.
Присаждане по метода fue не оставя видими белези, в сравнение със старата технолигия Strip, при която се образува линеен видим белег. При всички положение присадките ще растат постепенно, отнема година докато се видят пълните резултати.

Косопадът може да бъде бавен, но прогресивен и да създаде дискомфорт. След като започнете да забележите прекомерна загуба на коса, трябва да вземете някакви мерки. Може да се дължи на неизвестно заболяване, което трябва да се лекува, причината може да е и нещо толкова просто, като стрес например.

След консултация със съответния лекар, ще ви бъдат дадени опции, като една от тях е присаждане на коса. Това ще зависи дали сте добър кандидат за такава процедура, защото не всеки може да се окаже подходящ, особено при жените. Косопада при тях е различен в сравнение с мъжете, така че трябва да се вземемтова в предвид. Ако сте пушачи или сте на лекарства такива въпроси ще бъдат разгледани първоначално.

Ако все още се чудите дали да наптавите крачка към трансплантацията, трябва да вземете предвид причините, за които се подлагате на операцията

ПРИЧИНИ

Ще имате за постоянно естествена коса и няма да бъдете плешиви.

Ще се повиши самочувствие ви.
В този свят, външният вид е важен за нас хората и това се отнася както за жените, така и за мъжете. Всеки човек иска да започне и да направи нещо ново за себе си, някои решават да отслабнат, да променят прическата си, да сменят работа и т.н.

Ако сте на възраст между 30 и 50 години присаждане на коса е добра опция за вас, тъй като през това време се забелязва оредяване на косата и олешивяване. Тези със семейна история на плешивост може и по- рано да забележат това.

Присаждане на Коса Резултати
Присаждане на Коса Резултати

Присаждане на коса се извършва вече с по-усъвършенствани и модерни методи, процедурата е по-бърза, по-безопасна, възстановяване не отнема много време. Косата ще продължава да расте до края на живота, без да се изисква специална поддръжка.

Има толкова много хора по света с присадена коса вече. Добрите доктори имат и ще ви предоставят преди и след снимки на пациентите си, така че новите пациенти да могат да видят резултатите. Направете проучване докато намерите добър доктор с опитен екип с години практика, сертифициран в присаждане на коса и може да сте сигурни за процедурата. Допитайте се до мнения на други хора от форуми посветени на присаждане на коса и от организации, които препоръчват доказани доктори за присаждане на коса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.