Присаждане на коса от тялото

Може ли да се присади коса от други части на тялото освен от главата?

Присаждането на коса през последните година стана доста развиваща се и печеливш бизнес. Новите идеи и техники не винаги са добри и не винаги дават резултат.

Техниката Body Hair Transplantation (BHT) е сравнително нова, представлява взимане на присадки от областта на гръдния кош, корема, лицето, главно се прилага при присаждане на вежди, брада. Но някои клиники и доктори предлагат тази техника на своите пациенти желаещи да си присадят коса, обикновено когато в донорната област ( задната част на главата) няма достатъчно налична коса.

Тези клиники и доктори, заради по-големи печалби насърчават използването на косми от тялото и присаждането им на главата, като надежден и ефективен метод. Истината обаче е, че метода не е надежден и няма случаи на успех.

Първо, недостатъка на този вид процедури е, че космите по тялото са с по-ниско качество от косата на скалпа. Това се дължи на факта, че структурата на косата на главата е различна от структурата на космите по тялото. Степента на съвместимост е важна, за да има добър резултат, а между косата на скалпа и тялото няма съвместимост. Процента на успеваемост при процедурите присаждане на коса, при които се взимат косми от тялото е по-малка от тези, при които се използва коса от донорските области на скалпа.

Затова не се препоръчва да се присажда коса, като се използват косми от други части на тялото, освен от главата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.