Присаждане на коса мъже

Присаждане на коса мъже
Присаждане на коса мъже

При обсъждането на идеалите на мъжката привлекателност, много хора споменават класическата V-образна физика, разширяване към раменете и стесняване в талията. Други говорят за изпъкнали бицепси. Други споменават гъстата и здрава коса.

Всеки мъж може да отслабне или заякне, но с плешивостта мъжете просто трябваше да живеят.

Статистиката показва, че до 35- годишна възраст около две трети от мъжете имат в някаква степен загуба на коса. До 50- годишна възраст, 85% от мъжете са със значително изтъняване на косата. Най-интересното е, че от всички хора, които страдат от мъжки тип оплешивяване , 25% са започнали да губят косата си преди 21-годишна възраст.

Добрата новина е, че решението за загуба на коса е вече реалност и е отвъд неудобната изкуствена коса – процедурата се нарича присаждане на коса. Броят на мъжете подлагащи се на процедурата присаждане на коса значително се увеличава.

Причината за това е ефективността на новите техники, даващите наистина резултати.

През последните 10-15 години присаждането на коса има значителен напредък. Най-вече, че се премина  на операция, при която се използват само фоликулярни единици, която осигурява много ефективни и естествено изглеждащи резултати.

По време на операцията доктора взима групираните космени фоликули, наречени графти от донорската зона (задната част на главата) и ги трансплантира върху засегнатата област. Графта съдържа от 1 до 4 космени фоликула.

Характерното за този вид  процедура е, че дава много по-естествен вид в сравнение с предишните техники.

Въпреки това, крайният резултат до известна степен зависи от донорската зона и количеството и качеството на косата за трансплантация.

Дизайнът на линията на косата е от решаващо значение. Естествената линия на косата се различава по форма и плътност при всеки човек.

Консултацията преди операцията дава добра представа за това какво може да се очаква като резултат от процедурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.