Присаждане на коса мъже

By
Updated: ноември 11, 2015
Присаждане на коса мъже

При обсъждането на идеалите на мъжката привлекателност, много хора споменават класическата V-образна физика, разширяване към раменете и стесняване в талията. Други говорят за изпъкнали бицепси. Други споменават гъстата и здрава коса.

Всеки мъж може да отслабне или заякне, но с плешивостта мъжете просто трябваше да живеят.

Статистиката показва, че до 35- годишна възраст около две трети от мъжете имат в някаква степен загуба на коса. До 50- годишна възраст, 85% от мъжете са със значително изтъняване на косата. Най-интересното е, че от всички хора, които страдат от мъжки тип оплешивяване , 25% са започнали да губят косата си преди 21-годишна възраст.

Добрата новина е, че решението за загуба на коса е вече реалност и е отвъд неудобната изкуствена коса – процедурата се нарича присаждане на коса. Броят на мъжете подлагащи се на процедурата присаждане на коса значително се увеличава.

Причината за това е ефективността на новите техники, даващите наистина резултати.

През последните 10-15 години присаждането на коса има значителен напредък. Най-вече, че се премина  на операция, при която се използват само фоликулярни единици, която осигурява много ефективни и естествено изглеждащи резултати.

По време на операцията доктора взима групираните космени фоликули, наречени графти от донорската зона (задната част на главата) и ги трансплантира върху засегнатата област. Графта съдържа от 1 до 4 космени фоликула.

Характерното за този вид  процедура е, че дава много по-естествен вид в сравнение с предишните техники.

Въпреки това, крайният резултат до известна степен зависи от донорската зона и количеството и качеството на косата за трансплантация.

Дизайнът на линията на косата е от решаващо значение. Естествената линия на косата се различава по форма и плътност при всеки човек.

Консултацията преди операцията дава добра представа за това какво може да се очаква като резултат от процедурата.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.