Присаждане на коса методи

Присаждане на коса (Трансплантация на коса) се извършва чрез взимане на присадки от задната част на главата, които са по-устойчиви на хормонални промени, и поставянето им в проблемната област.

Два са основните метода за присаждане на коса : Follicular Unit Transplantation (FUT) и Follicular Unit Extraction (FUE).

При метода FUT, лента от скалпа на най-задната част на главата  се отрязва  и се разделя на отделни присадки.

FUE метода за присаждане на коса включва извличането на отделните  присадки (фоликуларни единици) от задната част на главата, един по един, посредством специален уред. Процесът е дълъг и отнема часове.

Останалата част от процедурата остава същата и при двата метода. Създават се канали с помощта на много фини инструменти в зоните без коса. След това присадките  се присаждат, където  е налице загубата на коса.

Предимства на метода FUE за присаждане на коса                  

  • Тъй като при този метод за трансплантация на коса, се изключва създаване на цяла лента от скалпа , няма разрези или шевове.
  • Времето за възстановяване е много по-бързо и най-важното няма линеен белег.

Важно е да се следват инструкциите дадени от лекаря след операцията и да се полагат добри грижи за присадената коса.  След две седмици тази коса ще падне и новият растеж ще започне някъде между третия до шестия месец.

При метод FUT, следоперативната грижа за раната е важна и конците се отстраняват след една седмица.

Метода FUE e много подходящ за хора, които имат малки области без коса, които искат да носят къси прически, хората с активен начин на живот,  които искат бързо възстановяване и не искат шевове по скалпа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.