Присаждане на коса за възстановяване линията на косата ?

Присаждане на коса за възстановяване линията на косата ?

Какви са симптомите на отдръпване на линията на косата?

Много мъже достигат до края на 30-те години като забелязват, че имат отдръпваща линия на косата. Процесът обикновено започва от двете страни в предната област на главата.
Разреждането на косата може да продължи до върха.

При някои хора с високо започващи предни линии на косата са склонни да изглеждат непривлекателно. При други косата отпред е намаляла с възрастта. В случай, че попадате в някоя от тези групи и имате нужда от подобряване на състоянието на косата, трябва да знаете, че не сте единствени.

Кои са най- често задаваните въпроси относно процедурата за възстановяване линията на косата?

Кое ме прави добър кандидат?

В повечето случаи лекарите извършват този вид процедура при мъже, които имат отдръпване на косата в предната линия или висока линия по рождение. Пациента трябва да бъде в добро здраве преди процедурата, за да се гарантира, че няма да има проблеми по време на възстановяването?

От колко процедури ще имам нужда?

Това ще зависи от фактори като колко голяма е зоната, в която трябва да се трансплантира коса, какво е количеството коса налична в донорската част. В повечето случаи стандартната процедура за понижаване на линията на косата изисква една сесия. Въпреки това обема на работа може да е голям, защото трябва да се установи правилно плътност и естетически вид.

Каква е разликата между операция за намаляване на челото и операция присаждане на коса за понижаване линията на косата?

Когато говорим за операция по присаждане на коса доктора намалява пространството между основата на линията на косата и веждите. Присадките с фоликули се изваждат от задната част на главата и се присаждат внимателно отпред, за да се запълни пространството и да се създаде подходяща линия за лицето.

При операция за намаляване на челото доктора манипулира кожата на челото и я издърпва надолу. Разрезите се извършват върху определени зони, за да няма видими белези.

Каква е цената на процедурата присаждане на коса?

В голяма част от случаите трябва да се заплаща на присадка или зависи от общото количество на присадките, цената варира в зависимост от доктора. Също така зависи и от нивото на квалификация и репутацията на опериращият, това също може да окаже влияние върху цената.

Какво да се очаква по отношение на възстановяването и рисковете при присаждане на коса и операция за намаляване на челото?

При присаждането на коса, някои от рисковете включват инфекция, поява на кървене, които могат да бъдат лесно контролирани от опитен лекар и навременна намеса. При намаляване на челото кървенето и инфекцията обикновено са проблем, заедно с евентуалната скованост.

Постепенното намаляване на линията на косата при мъжете може да започне да се развива с възрастта. В повечето случаи загубата на коса може да се лекува с медикаменти или операция.

При жените се наблюдава по-често оредяване на косата, отколкото проблеми с линията на косата. Въпреки това е възможно при жените също да се извърши намаляване на линията на косата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.