От колко присадки имам нужда?

От колко присадки имам нужда
От колко присадки имам нужда

Един от най-честият въпрос, поставен от желаещите да се положат на присаждане на коса е: „Колко присадки (графти)  ще ми трябват?“

1 Присадка или 1 Графт включва от 1-4 косъма.

Броя на присадките, необходим за възстановяване на косата варира в широки граници, заради различието между пациентите по отношение на характеристиките на косата, плътност, цвят, еластичност на скалпа, цвят на кожата, плътността на косата в задната част на главата, броя косъма във всяка присадка, големина и форма на главата, лицевите характеристики и общи естетически нужди.

Трябва да се вземат под внимание тези фактори, както и очакванията на пациента, за да се изчисли количеството на необходимите присадки.

Първи сеанс се смята като самостоятелна процедура. Вторият сеанс се счита за допълнителна процедура, за постигане на допълнителна плътност, или ако косопада прогресира.
Има няколко важни цели, които трябва да бъдат изпълнени в първият сеанс за присаждане на коса.

Тези цели включват: Създаване на линия на косата, осигуряване на покритие на местата без коса или на местата с изтънене коса, целта е постигане на достатъчна гъстота в първият сеанс за присаждане на коса, така че резултатите да изглеждат напълно естествени.
В някои случаи може да се наложи процедурата да бъде разпределена в два сеанса, ако областта без коса е прекалено голяма и в зависимост от донорската област- от големина, количество и качество на косата. Обикновено втората процедура се извършва след най-малко8 месеца.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.