Косопад при жени

women-hair-fall
women-hair-fall

Загубата на коса е тревожна и за двата пола. При дамите този факт се изживява особено тежко, защото красивата и гъста коса е символ на женствеността.  Важен момент за правилно третиране на косопад е да се определи неговата причината и вид.

Причините могат да бъдат много: стрес, травми, бременност, наследственост, прием на някои медикаменти, анемия, хормонални проблеми, рязка загуба на тегло, прекалено стегнати прически.

Косопада може да бъде:

Гнездови –  засягат се само отделни участъци от скалпа на главата. Започват да се появяват голи петна, като останалата част от косата не се засяга.

Реактивен – често се среща при жените, внезапно се появява и има конкретна причина. Сезонният косопад спада към тази категория, появява се през есента и от самосебе си преминава в рамките на няколко месеца.

Хроничен – характерен е повече за мъжете,  но се среща и при жените. В областта на темето косата започва да оредява, този процес не се забелязва, но е постоянен. Този косопад засяга правилното функциониране на космените фоликули.  Самите косми започват да стават по-тънки, докато напълно спре техния растеж.

 

В няко случаи косопада може да се предотврати чрез изграждане на здравословен режим на хранене, избягване на стреса и използване на козметични продукти, шадящи  косата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.