Реших да се консултирам и с лекари, за моето състоянието, ще си запиша час.
Наистина мерси , че споделихте мнения. Ще пиша пак.
Printable View
Реших да се консултирам и с лекари, за моето състоянието, ще си запиша час.
Наистина мерси , че споделихте мнения. Ще пиша пак.
Здравейте. Искам да кажа нещо което ми направи впечатление. Интересувам се от присаждането започнах да разглеждам оферти, сайтове както всеки и за Турция ми направи впечатление, освен както навсякъде и тук също пишете да се внимава за такива клиники където нямало доктори и не правели те операции. Видях, че някой клиники с които се свързах доктор има, добре, но като попиташ за някаква биография на доктора да дадат и нищо не могат да ми отговорят и да ми дадат като информация, много ми се видя съмнително.
Така е трябва да се пита и да имаш информация за лекаря, които ще извършва операцията. Дори да има лекар, трябва да знаеш точно кой е, неговото CV и прави ли операции.
Е то стана ясно, че хората разбраха вече истината за тези транплантации от техници, които се правят без лекари и всеки започна да търси доктори и какво да правят, нали ще останат без работа сменят тактиката. Вече казват има лекар, може и за малко да се направи , че прави нещо в операцията и толкова. Да ама кои е този лекар, не се знае, има ли сертификати, че се е доказал да прави трансплантации, не се знае.
Bojko правилно казва гледай cv-то, опита, да извършва операцията.
Полезна информация....
Здравейте
В Европа и САЩ всеки се интересува от доктора и неговите сертификати, които отговарят за неговата репутация и работа.
Живея в чужбина и когато се подлагаш на операция всеки се интересува от доктора, все пак той е този който извършва и отговаря за операцията, а не клиниката или болницата.
Все още ли има в България хора, които се ръководят и избора им пада на името на болницата или клиниката, без да знаят кой доктор ще извършва операцията и негова репутация?!:confused:
Така е правилно и така трябва да бъде.
На въпроса ти - Изглежда, че има... това е характерно за балканският и близкоизточният манталитет сякаш...
да се доверяваш на определена марка или име така да го кажем, на лукса, а пък да не гледаш, да не питаш и да не се интересуваш изобщо за лекаря където ще ти прави операцията и да нямаш никаква информация и други подробности. Нищо повече немога да кажа.
Здравейте. Ще дам един съвет.
Имам познат от българските турци , тъй като му споделих, че искам да си присадя коса в турция и той искаше да ми помогне и ме уреди в една луксозна болница. Направиха ми операцията, нищо неразбрах стана някак набързо, едва след това ми стана ясно, че операцията беше проведена без доктор и останах шокиран. Запазих си шока за себе си. Съветът ми е колкото и с добри намерения да са приятели или познати , никога не се доверявайте на български турци, защото разбрах, че незнаят нищо за турция и не разбират от здраве, операции и лекари, единствено знаят където за чули някоя болница, но кои доктори са добри нямат никаква информация .
Сигурно има и много други като мен, които попадат в подобни ситуации и болници, клиники по този начин.
Приятели ако се поразровите във форума може да видите, че някои потребители вече са отворили теми точно за въпросните Dr.Emrah Cinik и Dr.Levent Acar има отзиви с истината за тях, не съм изобщо изненадан.
Ето предоставям
https://www.kosopad.bg/forum/showthread.php?t=131
https://www.kosopad.bg/forum/showthread.php?t=170
Това което искам да кажа, е че аз съм български турчин и си присадих коса , но при доктор, а не в клиника без доктор. Аз как знам при кой доктор да отида и имам информация , така че не всички български турци както казваш не знаят нищо за такива неща, може би твоите приятели и познати са такива които не знаят :):)
Най-добрите доктори за мен са Dr.Erdogan, Dr.Demir, Dr.Oztan,Dr.Keser. При други доктори не ходете, освен ако не искате да търсите ‘приключения’.
Много интересно, всеко които се занимава с такава комисионерска работа или се представят за представители, търсят хора за операции без лекари, все има нещо нередно, все се оказват български турци. Защо така се получава и защо всички търсят пациенти за присаждане на коса:confused:
В нашата мила родина България както се знае работа няма и нормално тези хора търсят лесни пари и тези от бг турците, които отиват да си присаждат коса в турция (нали си знаят турски ) се връщат в БГ като комисионери или “представители”, затова има толкова много, които се занимават с това.
Мисля, че като ходят там в техничарските клиники и като разберат ,че живеят в БГ , веднага им предлагат срещу комисиона да изпращат пациенти.
В търсачката виж колко сайтове има на такива Комисонери,Представители. Всеки си отворил някакъв сайт и тръгнал на лов за пациенти, гугъл вече прилича на кошче за боклук когато търсиш присаждане на коса в турция, всички техничарски клиники търсят пациенти. Има вече повече клиники и комисионери, отколкото пациенти. С Математиката нещо са скарани явно:rolleyes:
Вече дори имат и различни тактики. Всички казват има лекар, дори лекари, само за да се навиеш. Когато започнеш повече да питаш за доктора и по - подробна информация за него, сертификатите му и т.н. започват да увъртат. Целта е само да те подмамят да се навиеш докато отидеш там, това е всичко.
Че то у нас останаха има няма около 2 млн. души, от тях около 1 млн. са мъже и от тях може би около 3000-5000 имат потенциала да си присадят коса. И от Турция само към 50-100 фалшиви клиники са направили сайтове и си търсят пациенти. Извинявайте ама що за глупаци сте :D :D поне направете предварително проучване :D
Здравейте
Искам да споделя снимки преди и след 14 месеца след като направих присаждане на ествествена коса. Ето това са :)
Attachment 87
Attachment 88
Здравей, при кой доктор си направи присаждането и колко графта.
Толкова голям проблем е нямал сякаш, само отпреде.
Малък или голям проблем, всеки си решава какво да прави. Поздравления за резултата Ekro.
Ekro сякаш изчезна, но поне показа резултата си;)
Здравейте на всички форумчани. Преди 30 дни ми беше операцията. Нямам оплаквания, просто се тревожа малко. Мисля си дали ще имам ефект , какъв ще бъде и т.н. За сега нищо не забелязвам.
Приятелю тревоженето в никакъв случай няма да ти помогне и какво ще промениш ако се тревожиш. 30 дни са минали само, ефект няма как да имаш за толкова кратко време. Прочети добре, не си се информирал, има си определен период за който пониква косата и се иска търпение наистина. От собствен опит ти казвам колкото по- малко се безпокоиш по- добре, живей си нормално, пази се, спазвай препоръки ( трябва да са ти дали такива) и това е. След няколко месеца пиши как върви.;)
Уоу...за 1 месец да ти поникне нова коса и да имаш резултат, все още няма такова техника. Всеки иска бързо, но организма си има своите планове:)
Обикновено към шестия месец 40-50% от косата нараства. Изненадан съм да чуя за толкова ранен период да се очаква резултат. Крайният ефект от трансплантацията може да отнеме 12/18 месеца, за да се достигне максимума.
Какво да кажа незнам, може би се изразих глуповато. Просто имах моменти на притеснения и съмнения и предполагам не съм единствен. :)Но явно е рано за такова съмнения.Малко съм и нетърпелив:rolleyes:
Здравейте
Присъединявам се и аз към групата с присадена коса. Минаха 2 седмици, как ви се вижда ?
Забравих за снимката.:D.. ето я
Attachment 91
Привет
Тъй като търсих търсих и не намерих почти никаква информация за тези техники с вакум за присаждане на коса , които тук в българия се предлагат под различни имена - ava fue, smart gratf и подобни.....много странно, никъде другаде като търсих за трансплантацията нито в европа, нито в турция, не се говори и споменава за тези техники. Нещо ме съмнява:confused:
Отговарям и тук и ще се повторя
Нормално, съмненията ти са основателни, нали знаеш как е у нас, когато няма нищо друго правиш си реклама и използваш трикове - най - добър, най- нов метод, като вземеш някаква машина, без нищо да правиш. Като нямат в България никакъв опит, професионализъм , екипи и добри ръце, използват подобни машини, които надали са скъпи. Кой ще дава толкова време също. Ако бяха толкова ефективни подобни техники защо никъде другаде и никой от добрите лекари по света няма да чуеш , че ги използват. Това само по себе си показва всичко.
Това явно е нова мода, да се занимаваш едновременно с ринопластика, слагане на силикон, зъби и присаждане на коса, един лекар не може едновременно да прави всичко, това никъде го няма, само в бг както винаги. Лекаря трябва да бъде специализиран само в една област, в случая в присаждането на коса, това е операция от 6 до 9 часа и изисква специален опит и професионализъм. Един лекар може да бъде добър само в 1 област, в случая трябва да бъде в областа на присаждане на коса. Един ден не може да правиш корекция на нос, на другия ден да трансплантираш коса, а на следващият да слагаш силикон, къде се е видяло и чуло това:eek:
Не препоръчвам при такива многофунционални доктори да се ходи, някои само си пробват шанса, сложат някаква уж нова машина и ако се върже някои случайно добре дошло експерименти да ти правят:mad:
Първо спрете с тези машинки техники ava, smart , х фуе и т.н. умният човек първо пита за доктора, какъв опит има, сертификати за присаждане на коса и резултати. Не препоръчвам на никой в Бг да си присажда коса ако си мисли да го прави, защото ще получиш 0 резултат от безопитни “специалисти”. Съгласен съм, че покрай рекламирането на машинки и техники се прикрива кой е лекаря, какъв опит има, разбира ли изобщо нещо от присаждането. Затова всеки ден излизат разни техники под различни имена. Маркетингови трикове;)
При присаждането на коса в цяла свят има 2 техники, това са ръчна и автоматична. Коя е по добра, зависи от лекаря, опита и доктора ще реши кой метод е добре да приложи. Разликата в методите е начина, по който се извършва екстракцията, другите етапи са еднакви.
В България се използва автоматично Fue под различни имена просто, не е нещо различно, ново и по-добро. След като не можеш да отделиш време и нямаш достъчен опит и екип, ползваш машина. Опитният лекар , доброто състояние на донорската зона, големината на проблемната зона, показват ефекта и резултата, другото всичко е въздух под налягане и нищо друго. Спрете да се обърквате в подобни реклами за най- различни техники, защото всеки ден ще се появява някой с някакъв уж нов метод и техника, това са измислици.
Гледайте резултатите , опита и работата на доктора.
Приятели, моля ви , придържайте се към темата! Има отделна тема относно присаждане на коса в България.