Косата, която ще се присажда се взима от определена зона ( това е задната част на главата) , защото именно там е генетически защитена от косопад и като се премести на друго място остава незасегната и затова присадената коса остава до живот.
Printable View
Косата, която ще се присажда се взима от определена зона ( това е задната част на главата) , защото именно там е генетически защитена от косопад и като се премести на друго място остава незасегната и затова присадената коса остава до живот.
Това е добре. А след операцията имало някакъв период където падала косата и после пак растяла. Так ли е ?
Да има такъв период. При мен след 3та седмица започна да пада, не падна цялата коса само част и то не наведнъж а постепенно, след 3 месеца и половина започне да расте и лека полека.
Здравейте. Косата ми започна да става по тънка и рядка. нямам оголени участъци, просто косъма ми е по сух сякаш и редее косата. Възможна ли е трансплантация в такъв като моя случай?
С нещо пръскаш ли се , мажеш ли се?
По едно време ползвах спрей миноксодил, спрях го, друго не,и ако има значение гел ползвам от време на време.
С миноксидил най-вероятно сгъстяване няма как да се очаква, тъй като ДХТ при андрогенен косопад смалява фоликула и косъма. В зависимост от това колко е разреждането на косата (дали има възможност между наличната коса да се присади коса ) присаждане може да се направи.
Преди време и на мен ми изписаха миноксидил дерматоложката ми преди да си присадя коса добре че не се прекараx да го използвам четох в чуждестранните форуми резултат донякъде има но като се спре употребата му всичко се връща по старому дори здравата коса която не е засегната от косопада започва да капе и самия косъм се изтънява :mad:
Здравейте
Може ли да се боядисва косата след трансплантацията, ако да... след колко време:confused:
До колкото знам може да се боядисва поне след 5-6 месеца след операцията
Значи 5-6 месеца... А преди операцията може ли да се боядисваш, имам предвид за операцията косата да е боядисана, проблем ли е? мерси
Няма проблем да е боядисана.Ако има повече побяляла коса за предпочитане е дори да е боядисана, за да са видими отделните косми.
Благодаря ви много:) ще продължавам да ви следя
Здравейте на всички от форума. От доста години съм с този проблем. Разбрах за трансплантация на коса и много ми се иска и аз да подложа на това.Искам да кажете мнението си дали ставам за трансплантация с моя проблем.Мерси...
Attachment 48
Аз да кажа, не правете грешка тук в бг да си присаждате коса, ако не искате да бъдете опитно зайче.Нямат опит и техники и независимо от цените резултат няма как да получиш.
Кога е по- добре да се направи присаждането - лятото или зимата?
Аз пък обратно предпочитам зимата, не е толкова топло, и не се потиш толкова....
Че и сезонност ли има за операцията? Аз мисля когато намериш точният доктор и имаш нужните средства отиваш.
Погледнете това пък, ужас мога да кажа http://www.hairrestorationnetwork.co...n-aygin-2.html
Тоя dr.Serkan Aygin и клиниката му в цял свят е станал за резил и в същото време тръгнали да ловят пациенти и тук от България, голямо безочие. От лошо,по- лошо.....
Че тоз доктор за какво използват името му, той няма никаква роля, нито оперира, само чертае една линия на косата с маркер и това, абсолютно нищо не прави....Трябва да публикуват имената на техниците, които оперират, а това са доколкото съм чувал шофьори на линейки:D:D и са се наплодили дори няколко фалшиви офиса тук:eek:Няма ли полиция или орган в таз държава да им потърси сметката на такива мошеници.
Разбрах, че след операцията на главата ти слагат някаква превръзка.Цялата глава ли бинтоват, как ще изглеждаш и кога се маха?
А защо след един ден се мие косата?